A műfű előnyei és hátrányai


műfű és luxus ingatlan

Amennyiben kertes házban lakunk, a kert füvesítése érint bennünket. A kert nagyságától függően, felmerülhet, hogy úgy spórolhatunk időt és energiát, hogy műfüvet használunk igazi pázsit helyett.

Cikkünkben összeszedtünk néhány előnyt és hátrányt, ami segíthet eldönteni, hogy a műfű Önnek való-e vagy sem!

Talán az egyik legerősebb érv a műfű mellett az, hogy az év minden napján szép zöld fűben gyönyörködhetünk. Sokféle változata elérhető már a piacon, vannak egészen élethű változtok  is. A kültéri műpázsit telepítése nem igényel szakmai tudást, mindössze követni kell az alábbi lépéseket: a talaj előkészítése, egy kőréteg lerakása, majd a műfüvet méretre vágva letesszük az előkészített helyre.

A gondozása hasonlóan egyszerű és könnyen elvégezhető, egy slagozással már tiszta is lesz. A beltéri műfű pedig szép dísze lehet a lakásunknak, használható szőnyegként vagy fali dekorációként is (az általános, sportolásra kialakított funkciója mellett). Előnyei közé tartozik, hogy egyenletes és kiszámítható, éppen ezért szokták a sportolási helyszíneket műfűvel ‘füvesíteni’.

Azonban vannak hátrányai is. Nem való minden kerthez, ugyanis elsősorban olyan helyekre javasolják, ahol a talaj nem megfelelő az igazi fűnek. Nagy kertek esetén költséges lehet a lerakása, ha pedig helytelenül készítjük el a rétegrendet, akkor előfordulhat, hogy hamarabb cserélni kell, mint amire számítottunk. Környezeti szempontból, a nagyobb területeket érdemesebb igazi fűvel befüvesíteni, de kisebb területeken lelkiismeretfurdalás nélkül alkalmazhatjuk.