spot_img
HomeGyereknevelésÓvodai udvari játék etikett

Óvodai udvari játék etikett

Ahogy melegszik az idő és enyhülnek a korlátozások, az óvodák játszóterei is megtelnek gyerekekkel. Sok gyermek számára ez kihívást jelenthet a navigáláshoz, különösen egy járványos év után. A kihívások közé tartozik a különböző óvodai udvari játék szabályainak a betartása, a társadalmi elvárások, a biztonsági kérdések és a park elhagyása.

Hogyan tehetjük lehetővé gyermekeink függetlenségének felfedezését, miközben segítünk nekik eligazodni a társadalmi és biztonsági elvárásokban? Hogyan segíthetünk nekik abban, hogy bizalmat építsenek testükben és szociális készségeikben?

Döntse el előre az óvodai udvari játék általános szabályait, és beszélje meg gyermekével. Ez életkoronként változik, egyszerű, de világos korlátokkal a kisgyermekek számára, és lehetőség van a megbeszélésekre és az önálló döntésekre az óvodásoknak és az idősebb gyerekeknek.

Ez a gyermek korától is függ. A csecsemőknél árnyékolhatjuk őket, de hagyjuk, hogy ők vállalják a vezetést a felfedezésben és a játékban. A kisgyermekeknél hátradőlhetünk, de a közelben Emberadhatunk, hogy segítséget nyújtsunk, vagy szükség szerint betartsuk a szabályokat. Az óvodásokkal kiszámítható és látható helyen Emberadhatunk, vagyis a leginkább az óvó nénik és nem kell mindig figyelni, miközben szükség szerint betartjuk az óvodai udvari játékok szabályait.

Minden korcsoportnál szeretnénk hagyni, hogy kövessék saját testük korlátait, és ezáltal bizalmat és képességet érezzenek. Ez azt jelenti, hogy nem egy magas toronyra kell helyezni őket, hanem hagyni, hogy olyan magasra másszanak fel, amennyire csak tudnak. Általánosságban elmondható, hogy a gyerekek önállóan le tudnak szállni egy óvodai udvari játékról, ha önállóan fel tudnak kelni. Ha magasra tesszük őket, gyakran úgy érzik, hogy elakadnak, és bíznak a segítségünkben.

Ha sok óvó nénik vannak a közelben, segíthet, ha nem mindenki együtt lebeg a gyerekek körül, hogy az adott óvodai udvari játék élvezetes legyen számukra. Ez gyakran ahhoz vezet, hogy ők nyomást gyakorolnak arra, hogy szükségtelenül beavatkozzanak. Inkább tegyenek egy lépést hátra, ha már van felnőtt a közelben, vagy csevegjenek egymással!

- Advertisement -

spot_img

Worldwide News, Local News in London, Tips & Tricks

spot_img

- Advertisement -