A kakaóvaj véd az időjárás viszontagságaitól


kakaóvaj, kakaó növény

Érdemes megismerkedni azokkal az alapanyagokkal és hatóanyagaikkal, melyek testünk ápolásában jó szolgálatot tesznek. Jó tudni, mit szerezhetünk be, ha például száraz, problémás, vagy viszkető, vízhiányos a bőrünk. Vagy, ha kifejezetten beteg, pikkelyes, ekcémás felületek vannak bőrünkön.

A kozmetikai iparban, főleg, a bio vonalában számos ilyen természetes formában is kapható olaj, vaj és termék van. Ilyen esetekben tényleg számít, hogy minél eredetibb, minél kevésbé feldolgozott formában jussunk hozzá egy hatóanyaghoz. Az olivianatural.hu oldalán például a kakaóvaj is kapható tiszta, finomítatlan, 100%-ban természetes és hozzáadott illatanyag mentes formában.

Ez a kiszerelés adja meg egy érzékenyebb, problémásabb bőr számára azt az ápolást, amire valóban szüksége van. A kakaóvajról érdemes tudni, hogy nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ráadásul még antioxidáns forrás is a bőrünk számára. A bőrön alkalmazva finom védőréteget képez rajta, ezáltal segítve a nedvesség megtartásában.

Az ekcémás és száraz bőr egyik megmentője lehet, mivel hosszan-tartó hidratáló hatásának köszönhetően az ilyen bőrtípusokon csökkenti a szárazságot, javítja a rugalmasságot, így biztosítva a hatékony ápolást. Bőrkeményedéses bőrön is ajánlott alkalmazni a kakaóvajat. Már néhány alkalom után látványos eredménnyel számolhatunk.

Ezenfelül a kakaóvaj véd az időjárási viszontagságoktól, hiszen télen a bőr kiszáradását gátolja meg, nyáron pedig véd az erős napsugárzástól, mivel egy természetes, 6-os fokú fényvédő faktor is van benne. Barnítókrémek és olajok alapanyaga is a kakaóvaj, mivel további tulajdonsága, hogy segíti a szebb barnulást.