A tökéletes babakocsi 3 ismérve


babakocsi kislánnyal

Újdonsült kismamaként gyors „közvélemény-kutatást” végeztem az ismeretségi körömben arról, hogy az anyukák milyen tulajdonságokat szeretnek leginkább a babakocsijukban.

Bár a válaszok közel sem tudományos érveken, sokkal inkább szubjektív meglátásokon alapulnak, számomra mindenképp segítséget jelentettek babakocsi vásárlás előtt. Ahhoz, hogy másnak is hasznosak legyenek a tapasztalatok, összegyűjtöttem ezeket a tippeket:

Könnyű

A legtöbben egyértelműen azt mondták, hogy a tökéletes babakocsi könnyű. Érthető is ez, ha belegondolunk, milyen sokat jelenthet akár néhány kilogramm különbség, amikor egyedül kell egy lépcsőn vagy járművön közlekednünk a babakocsival.

Egyszerűen irányítható

Ezt különösen a többgyermekes anyukák hangsúlyozták. Hamar beláttam, hogy milyen igaz ez, főleg, ha a kocsi mellett más holmikat, szatyrokat, esetleg esernyőt is egyszerre kell kézben tartani. Nem mellesleg a boltok szűk soraiban járkálva is jól jöhet, ha a járgányunk könnyen irányítható.

Stabil kerekekkel bír

Egy barátnőm horror sztorija így kezdődött: 3 hetes vakációt töltöttek magas hegyekben, egy apró faluban, ahol nyáron nem sok látnivaló, és annál kevesebb bolt található. Az első héten sokat kirándultak az amúgy jól járható ösvényeken, egészen addig, míg a babakocsi egyik kereke ki nem durrant. Mivel semmilyen szerviz nem volt a közelben, a hátralevő 2 hétben mindenhova kézben kellett cipelniük a babát. Ekkor döntöttem el, hogy soha nem fogok felfújható kerekű típust választani.

Helyette inkább megfogadom a tanácsokat, és a könnyű, egyszerűen irányítható és tömör kerekűekre szavazok.